BRAD BYRD – WHERE WERE YOU WHEN THE WORLD STOPPED? (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Elusive Tiger Records

Brad Byrd is een indie rocker en alt.country singer-songwriter uit Los Angeles, Californië die vorig jaar tijdens de coronapandemie naar de woestijn in Californië trok om er in alle rust en afzondering liedjes te componeren en op te nemen. Of dat gelukt is kunnen we nu zelf vaststellen bij het luisteren naar zijn vijf nieuwe songs tellende EP “Where Were You When The World Stopped?” die begin juli op de platenmarkt is verschenen.

In de voorbije jaren waren enkele van zijn songs terechtgekomen op de soundtrack bij populaire televisieseries en films. Dat hij het schrijven van leuke liedjes onder de knie had was daardoor al wel duidelijk geworden. Met een vader en een broer die actieve muzikanten waren kon het moeilijk anders dan dat Brad Byrd zelf ook in de muziekbusiness terecht zou gaan komen. Hij leerde eerst op heel wat instrumenten spelen en begon daarna zijn eigen liedjes te componeren.

Zijn vriend en singer-songwriter Pete Yorn bracht hem in contact met zijn producer die wel wat zag in het samenwerken met Brad Byrd en op die manier kwam er in 2005 een eerste album op de markt onder de titel “The Ever Changing Picture”. Daarna volgde er nog maar een tweede full-cd met “Highest Mountain” uit 2017. Begin dit jaar bracht hij al een drie songs tellende EP-tje uit dat “The Valley Sessions” heette en nu is er dus de hier toegelichte EP met vijf songs.

Uit dit minialbum hebben we voor u twee liedjes geselecteerd om ter kennismaking mee te geven op onderstaande audiovideo’s: eerst hoort u het rockende gitaarnummer “The Bright Lights (Fade Away)” en daarna brengt Brad Byrd de melodieuze rocksong “When You Need Me”. De eerste track op de EP is echter het albumtitelnummer “Where Were You When The World Stopped?”, een liefdesballad die geïnspireerd was op de lockdownperiode door de Covid 19-pandemie.

De twee nog resterende liedjes op deze EP zijn de rustgevende emo-ballad “Just Make Me OK” en de afsluitende song “Chasing Down The Sun”, een door akoestische gitaar begeleide countryballad. Nu de donkere corona-periode langzaamaan naar zijn einde voortschrijdt zou Brad Byrd zich wel eens terug op het componeren van nieuwe nummers voor een volgende full-cd kunnen storten. Als die er binnen afzienbare tijd komt, dan zullen wij u op deze pagina’s daarvan zeker op de hoogte houden.

(valsam)